info@mfi.ba 033 666 233 Jukićeva 75, Sarajevo

Priče

Ismeta

Gospođa Ismeta je dugi niz godina klijent Prve Islamske mikrokreditne fondacije, kredite koje je podigla kod fondacije uložila je u izgradnju kuće i investiranje u mali biznis.

Više

Priče

Revda

Revda je izgubila supruga u Srebreničkom genocidu. Nakon rata seli se u Vogošću, gdje danas živi sa ćerkom. Od Prve Islamske mikrokreditne fondacije je uzela nekoliko kredita. Koristila ih je u različite svrhe, i to da kupi zemljište u Vogošći, izgradi malu kuću u kojoj prizvodi različite proizvode od ljekovitog bilja kao što su čajevi,

Više

Priče

Rešid

Rešid porijeklom iz Srebrenice, danas živi u povratničkom selu pored Bratunca. Oženjen je, otac troje djece, nezaposlen i jedini prihod koji ima je od poljoprivrede. Put do njegovog sela je dug 10 kilometara, neasfaltiran i neprohodan. Veoma je teško voziti po njemu ili transportovati bilo šta. U selu nema vode i uslovi života su veoma

Više

Vijesti

  • Krediti

    Fondacija odobrava kredite na području Bosne i Hercegovine, svim građanima BiH.
  • Nova stranica

    Cijenjeni posjetitelji dobrodošli na novu stranicu Prve Islamske Mikrokreditne fondacije.
Arhiva

O nama

Prva Islamska mikrokreditna fondacija (MFI) je osnovana 2001. godine od strane humanitarne organizacije Islamic Relief, http://www.islamic-relief.ba/ , čije je sjedište u Birminghamu, Velika Britanija. Islamic Relief u BiH postoji od 1992. godine i svojim velikim i značajnim humanitarnim projektima pomogao je hiljadama građana širom BiH.

Krediti

Maksimalni iznos kredita: 10.000 KM

Fondacija kredite plasira na teritoriji Bosne i Hercegovine svim gradjanima BiH

Mikrokreditni program Prve Islamske mikrokreditne fondacije je dizajniran da pomogne socijalno ugroženim kategorijama stanovništva da jednostavnom procedurom apliciranja dobiju beskamatni kredit. Ciljane grupe su: jetimi, udovice, invalidi, poljoprivrednici, socijalno ugrožene kategorije, penzioneri, zaposleni, itd.