info@mfi.ba 033 666 233 Jukićeva 75, Sarajevo

COVID-19

Poštovani klijenti,

 

Uzevši u obzir novonastalu situaciju vezano za pandemiju virusa COVID-19 i ekonomske posljedice do kojih je došlo, Prva islamska MKF Vas obavještava da osim moratorija na mikrokredite, našim klijentima su na raspolaganju i druge mjere za prevazilaženje eventualnih poteškoća u otplati kreditnih zaduženja.

Prva islamska MKF  svojim klijentima obezbjeđuje ponudu dodatnih mjera za prevazilaženje poteškoća u otplati kredita. Te mjere su:

  1. Refinansiranje postojećeg duga uz odobravanje dodatnih sredstava za potrebe prevazilaženja trenutnih poteškoća sa likvidnošću;
  2. Reprogramiranje mikrokredita - mogućnost produženja roka otplate

 

Svaka od navedenih mjera će biti ponuđena klijentima kojima je došlo do izmjena u prihodima te je, u skladu sa tim, otežano izmirenje obaveza po mikrokreditu.

Za provođenje neke od gore navedenih mjera, neophodno je da se klijent javi na telefon 033 666 233 /224, odnosno da prije posjete uredu kontaktira kreditnog službenika ili pravnu službu.

 

Nakon što se klijent odluči i prihvati jednu od ponuđenih mjera obrada zahtjeva za primjenom dodatne mjere uradiće se u uredu Prve islamske MKF. Klijent je u obavezi da lično prisustvuje obradi zahtjeva za uvođenjem i primjenom jedne od ponuđenih mjera. Prva islamska MKF  sprovodi mjere zaštite zdravlja kako svojih radnika, tako i klijenata, te shodno tome će prijem obrada zahtjeva za uvođenjem dodatnih mjera biti organizovano na način da su ispoštovane sve mjere zaštite zdravlja.

 

Moratorij podrazumijeva period dogovoren između klijenta i Prve islamske MKF  u kojem je dopuštena odgoda plaćanja rate mikrokredita.  Napominjemo da se moratorijum može odobriti samo klijentima kod kojih je zbog pandemije virusa  došlo do značajnih izmjena u prihodima. Nakon završetka moratorijuma klijent nastavlja otplatu mikrokredita prema prvobitnom otplatnom planu iz ugovora o mikrokreditu, što znači da vrši otplatu rata mikrokredita u identičnom iznosu iz ugovora o mikrokreditu kako je ranije vršio otplatu rata mikrokredita. Rok otplate mikrokredita će biti produžen za broj mjeseci iz moratorija. Da bi se uradio moratorij potrebno je da klijent podnese Zahtjev za moratorij. Nakon što klijent podnese Zahtjev za moratorij, Prva islamska MKF će klijentu dostaviti Ponudu za moratorij. Prihvatanjem Ponude klijent je saglasan da se na mikrokreditu uradi moratorij. Podnošenje Zahtjeva za moratorij i prihvatanje Ponude klijent može da uradi i lično u uredu, ali i elektronskim putem. Napominjemo da Prva islamska MKF nema kamatne stope u svom poslovanju, niti obračunava zatezne kamate.

Za sva pitanja klijentima su na raspolaganju kontakt brojevi telefona :  033 666 233 i 033 666  224 ili broj na viberu 061 233 455.